Home > Xp Pro > Xp Pro Usb2.o Problem

Xp Pro Usb2.o Problem

I then reinserted the flash drive to reinstall that driver...no change, still not functioning correctly. In your case, 'not' seems to apply. Bylneuman · 9 replies Jan 24, 2005 For no reason today my machine froze....after that my USB ports would not work. Hope this helps some people. get redirected here

Now I can get on with the REAL fun! ) Thiagotgsilva Newbie Posts: 1 Karma: 1[add] Re: usb2.0-serial #10 May 27, 2015, 02:22 am HELO! windows says that there's no driver for this hub therefore the hub cannot be used in windows xp SP2. Uninstalled-reinstalled- repeat with port changes and following the SAME directions posted all over the interwebs. I went into the cmos setting and tried everything but still no luck.

I have a asus a7v133 and a asus p4p800 and both computers have the slow usb problem. The correct USB message here would be: "USB non-Hi-Speed device connected to USBHi-Speed Hub". Now I want to know the source of the problem...

The problem lies at chip level, not at the Windows driver level. So I think I need this for my DIY and Anarduino to program without losing the bootloaders Please tell me if this is incorrect or a bad road to take!FT23RL FTDI Ask a question and give support. I have uninstalled the flash drive device driver, the USB hub driver and rebooted without the flash drive to allow the system to reinstall the USB hub driver.

Dosen't WinXP have all neccessary drivers for Flash Drives? really happy with it.but when i plug the nano in to xp sp2 pc via usb, it finds new hardware but wont install the drivers. Use the search line "XP SP2 and USB 2.0 problems" on Google and you'll find plenty of people having the same problem. That leaves only reset as common suspect for both.

Log In or Register to post comments Anonymous User (not verified) on Apr 6, 2005 i have a problem with the new usb 2.0 hi-speed port and card. TS Rookie Problem: known good USB Flash Drive will not work. but when windows xp starts, it tells me to install a driver for the usb 2.0 hub but tells me there is no available driver for the hardware when i try I did the upgrade from release 1.0 to release 2.4.

If nothing is connected to that port it will show as unknown.Please tell me if you have any thing else connected to your usb ports if not great,If you have a but, I'm hanging on to them 'cause they look quite useful to have JIC! After install either XP SP1 or XP SP2, the USB devices stop working (the devices are not detected in the device manager). Power Surge on USB Port and then nothing gets recognized.

According to UMAX the problem is the Windows Imaging Acquisition manager will not release to the driver which will function with my older scanner. http://midsolutions.org/xp-pro/xp-pro-printer-problem.html They had me uninstall and then reinstall the drivers. Any ideas how to fix? Great!

I uninstalled the USB Root Hub for that -- restarted -- XP found the Hub and installed stuff on its own -- but still nothing gets recognized. Maybe I should go back to Windows 2000...... I can't do it yet. useful reference So, that it shows up as USB2.0-SERIAL is what I want ,,,yes?

I have updated all the device drivers but no luck. The post of March 7 worked perfectly for me -- I removed all the USB drivers using Device Manager, restarted and crossed my fingers. I have not yet lost hope Feb 2, 2005 #6 Paul TS Rookie Posts: 58 Romin said: Paul - Thanks for your help so far on this.

I also do not have any other USB Devices connected.

How can I do for use a Logitec(no Logitech) HD LHD-H60SU by USB?? Finding your way out of USB2.0 High speed hell To get your system communicating at USB2.0 hi-speed the following can be done: - Check USB2.0 hardware in your computer Facebook Twitter YouTube Instagram Hardware Unboxed Google+ Subscribe to TechSpot RSS Get our weekly newsletter Search TechSpot Trending Hardware The Web Culture Mobile Gaming Apple Microsoft Google Reviews Graphics Laptops Smartphones Ive tried uninstalling all the USB drivers, rebooting and reinstalling but to no avail.

All my other USB devices are working properly. I suppose thats my root question...that is if my comp only seeing "USB2.0 -serial" and not UNO-USB etc is what it should be.-"When you run the IDE software, you simply set Advertisement Related ArticlesWhat are the Pocket PC serial cradle and USB cradle file transfer speeds? this page I then tried to upgrade the software on the other controllers, but without success—the Driver update wizard reported that the controllers had the most current driver.

Aug 22, 2005 #13 j_fli TS Rookie Butkus....just when I was starting to get discouraged and bail on this entire post.... But what USB 2.0 devices do work at USBHi-Speed? Yes it did, the AU6371 chip is listed in the the USB Hi-Speed compliance database, however with revision number A41. in Device manager the USB2.0 shows up on its own...not with com ports nor the USB hub...thats where I'm baffled!Back to the USBASP thing....theres no way to keep the bootloader on

The other one (SimpleTech) does not have any such button. Already have an account? Hot Scripts offers tens of thousands of scripts you can use. For those USB devices where high speed communication is crucial, such as a memory card reader, it might safe a bit of time and frustration to have a device with a

Go directly to USB2.0 Hi-Speed findings Another slow USB 1.1 device Next a Tiptel 150 USBconnected VOIPphone caused the same Windows XP behavior, right from start. memtest . According to the Alcor website, the AU6371 is released in October 2003. Too give a few examples of much used USB Hi-Speed devices: LaCie 160 Gb USB disk (Design By Porsche) with JM20339 USB2.0 to SATA Bridge NoName 120 Gb USB disk

I have updated the chipset firmware and the BIOS. Solution: This was a unique problem with an easy fix. Main Sections Technology News Reviews Features Product Finder Downloads Drivers Community TechSpot Forums Today's Posts Ask a Question News & Comments Useful Resources Best of the Best Must Reads Trending Now Do not send technical questions as PM's they will be ignored.

And I dont want to go and buy some new USB 2.0 flash drives just because my current two drives are not being accepted by XP SP2. It varies..... it's also reported as a USB2.0 device. No the hub would not make a differents,It could be any thing thats not compatiable,would not hurt to flash the bios.But i put the blame on Sp2 ,This service pack had

My printer , usb stick, 3.5 floppy drive usb all work but then again they are not as resource intensive.